Hoe repareer je zelf een deur

Gidsen deuren

Als u een defect aan een deur heeft, heeft u niet altijd een slotenmaker nodig. In feite worden onze deur reparatie diensten in Rome meestal gevraagd in het geval dat er een probleem is met het slot of het zit vast, ook al heeft u de sleutel correct in het slot gedraaid. Voor alle andere problemen die een deur kan veroorzaken kunt u misschien zelf een oplossing vinden. Laten we eens kijken naar verschillende scenario’s en hoe u zelf een deur kunt repareren.

Een gat in een deur repareren

Het kan gebeuren dat u de deur moet repareren, alleen omdat u per ongeluk tegen meubels of iets anders bent gestoten en nu heeft deze deur een gat in het paneel. Hoe gaat u in zo’n geval te werk?

Als wij moeten ingrijpen, kunnen wij in de regel het hele deurpaneel vervangen. Als het gat echter niet zo duidelijk is, kunt u een ander middel proberen. Wij weten niet of u ervan op de hoogte bent, maar er bestaan vulmiddelen voor hout die in dit opzicht wonderen verrichten en als u zich met handwerk kunt redden, kunt u een tamelijk bevredigend resultaat krijgen.

Plamuur voor hout

Een ander voordeel van het repareren van de deur door het gat te bedekken met houtplamuur is dat u de deur niet eens uit elkaar hoeft te halen.

Als het gat oppervlakkig is, zoals we hebben gezegd, hoeft u de plamuur alleen maar royaal aan te brengen. Als het gat daarentegen dieper is, kunt u dit beter eerst opvullen met wat papier. Een ideale papiersoort voor dit soort werk is krantenpapier.

Nee geen glanzende tijdschriften, beter het papier van een krant waar de plamuur beter in wortelt.

Zorg ervoor dat u het gat niet te vol maakt om oneffenheden te voorkomen die onaangenaam zijn voor het oog.

Nu je het gat gevuld hebt kun je houtvuller aanbrengen en ben je klaar.

De plamuur zal het probleem van het gat in de deur kunnen verhelpen, maar voor een optimaal esthetisch uitzicht is het een goed idee om het hele paneel van de deur te verven.

Krassen: hoe repareer je een bekraste deur

Krassen op een deur repareren

Ook in dit geval als de deur belangrijke schaafwonden heeft, diep en opzichtig, is de ideale methode om verder te gaan met het repareren van de deur met behulp van houtvuller.

Gewoonlijk zijn de krassen, zelfs als ze diep zijn, nooit zo diep als die van een echt gat, zodat u niet uw toevlucht moet nemen tot de truc om stukken krantenpapier over deze krassen te leggen, ook al zijn ze opvallend diep.

In dit geval, meer dan in het vorige geval, zal het aangewezen zijn het hele deurpaneel opnieuw te verven om te vermijden dat men onaangename stroken plamuur ziet die worden aangebracht om deze vervelende krassen te vullen.

Deur die op de grond kruipt: hoe de deur te repareren in dit geval?

reparatie deur die kruipt

In dit geval om de deur te repareren zul je een beetje ingenieuzer moeten worden. Als de deur op de grond kruipt, is het essentieel om in te grijpen voordat het voortdurende gebruik ervan de tegels ruïneert en bekrast.

Om dit te doen, moet u de deur van zijn scharnieren demonteren en het is op de scharnieren dat u zult moeten ingrijpen. Als het om een minimale scheefstand gaat, kunt u volstaan met eenvoudige scharnierringen.

SCHARNIERRING

Ze worden in overvloed verkocht in bouwmarkten en je moet gewoon op de diameter van het scharnier letten om zeker te zijn dat je de juiste ring koopt.

Als u deze ringen eenmaal hebt gekocht (ze kosten heel weinig), hoeft u alleen maar een ring op het juiste scharnier te plaatsen om het die paar millimeter dikte te geven en ervoor te zorgen dat u de deur voldoende optilt om te voorkomen dat hij gaat schuren.

Overdrijf niet en breng niet te veel ringen aan, anders riskeert u hetzelfde probleem met het bovenste deurkozijn. In dit scenario zou je gewoon niet meer in staat zijn om de deur te sluiten.

Conclusies

Om een deur te repareren heb je soms geen slotenmaker nodig maar gewoon een scherp oog voor deze kleine kleinigheden die vooral kunnen voorkomen bij oude en erg versleten houten deuren.

Hoe dan ook, we hopen dat onze tips nuttig zijn geweest voor u om uw deur te repareren en te repareren met een handvol euro’s en een beetje handwerk.