Hoe belangrijk is fysiotherapie?

Het belang van fysiotherapie bij het herstel van letsel kan niet genoeg worden benadrukt: het kleinste letsel reageert positief op fysiotherapie en zelfs ernstig letsel kan veilig en snel genezen zonder de noodzaak van andere medicatie of behandeling. Wij zetten bij fysiotherapie eindhoven woensel dan ook alles op alles om u te helpen!

Hoewel fysiotherapie beelden oproept van manipulatie van gewrichten door de therapeut de ledematen in onmogelijke posities te draaien, is dit slechts één van de methoden van genezing door fysiotherapie. Het belang van fysiotherapie bij genezing komt voort uit het aantal beschikbare technieken.

Medicatie en fysiotherapie

Het slikken van een pijnstiller zoals Aspirine om pijn te overwinnen is alleen nuttig zolang de pijn eenmalig is en niet het gevolg van een ernstige blessure. Mensen met rugpijn beseffen het belang van fysiotherapie bij emmet fysiotherapie behandeling, omdat deze sneller verlichting geeft en het herstel van de patiënt bevordert door massage, gemakkelijk uit te voeren oefeningen en rekoefeningen, warmtetherapie en tractie. Als de patiënt al geruime tijd bedlegerig is, kunnen sommige of een combinatie van deze therapieën door de therapeut worden aanbevolen om spierstijfheid te verwijderen en hun soepelheid en elasticiteit terug te geven.

Voorkomen en genezen door middel van fysiotherapie

Bij fysiotherapie wordt niet alleen aandacht besteed aan het verlichten van de pijn, maar ook aan het voorkomen van verdere blessures. Het belang van fysiotherapie wordt door de beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg erkend in het naar binnen trekken van het bekken en hun nadruk op het gebruik van kniebuigingen in plaats van het middel om zware voorwerpen op te tillen, omdat dit de rug beschermt tegen beschadiging.

Kun je fysiotherapie overwegen indien je een chronische aandoening hebt?

Chronische ademhalingsproblemen, aandoeningen die de ademhaling beïnvloeden en situaties waarin patiënten hun longen zonder hulp moeten gebruiken, kennen de voordelen van fysiotherapie.

 Bij borstfysiotherapie wordt gebruik gemaakt van hoest-, tril-, draai- en klaptechnieken om met bacteriën gevuld slijm uit het lichaam te persen en ook om de vorming ervan tegen te gaan. Het belang van deze technieken ligt ook in het feit dat ze gemakkelijk op iedereen kunnen worden toegepast, of het nu om zuigelingen of volwassenen gaat.

Fysiotherapie nemen na een ongeval

Slachtoffers van auto-ongelukken en patiënten met lichamelijke letsels kennen ook het belang van fysiotherapie. Nek- of schouderpijn, duizeligheid, stijfheid, gevoelloosheid of pijn in de arm of hand, wazigheid of en rinkelen in het oor wijzen allemaal op whiplash, een aandoening die optreedt ten gevolge van een voertuig, een ongeval met een voertuig of sport.

 Bij lichte gevallen van whiplash adviseren artsen bij voorkeur fysiotherapie. Zelfs in ernstige gevallen van whiplash duurt het slechts ongeveer twee weken of iets langer om te herstellen, met fysiotherapie.

Vroeger werd fysiotherapie door artsen en medische instellingen niet naar waarde geschat, vanwege het grote aanbod van beschikbare medicatie en ook vanwege wantrouwen. Nu, hoewel ze soms discussiëren over het belang van fysiotherapie, zijn zowel de zorgverleners als de patiënten het ermee eens dat het gebruikt wordt om het herstel te bevorderen.